Som efterrätt till söndagsmiddagen tillagades denna!
Super enkel och jätte god.
Extra god efter en natt i kylskåpet kan tilläggas.
Pajdeg:
150 g smör
1 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
Fyllning:
2 dl creme fraiche
1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 små burkar krossad ananas
Smält smöret i en kastrull och ställ det åt sidan.
Rör i socker, mjöl och bakpulver när smöret svalnat något.
Tryck ut degen i en pajform.
Häll av vattnet från ananasburken, man kan använda en sil och låta det rinna av men jag burkar bara hälla av det ur burken.
Blanda creme fraiche, socker, vaniljsocker och ägg i en bunke.
Rör sist i den avrunna ananasen.
Fyll pajskalet och grädda i 175 grader i 30 minuter eller tills pajen har stannat och inte är rinnig i mitten.
Låt stå kvar en stund i ugnen på eftervärme så "puddingen" sätter sig.
Servera med krämig vanilglass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar